Ana Ivanović – rođena je 06.11.1987. godine

Omiljena ličnost srpskog ženskog tenisa Ana Ivanović, danas proslavlja svoj rođendan. Sa samo 5 godina Ana se u potpunosti zaljubljuje u tenis, videvši na televiziji prenos istog, te zatraživši od roditelja da je upišu u lokalnu školu tenisa. Otac koji je podržao njen izbor u najvećoj meri, poklonio joj je za rođendan teniski reket. Kada ga je prvi put uzela u ruke, Ana je znala čime želi da se bavi u životu. Tokom njenog odrastanja ugledala se na Moniku Seleš, tadašnju najbolju teniserku Jugoslavije. Izuzetno talentovana i sposobna mlada devojka, Ana je svojim umećem na teniskom terenu učinila da srpski tenis postane zanimljivijim ljudima širom sveta. Svet je za nju prvi put čuo 2004. godine kada je učestvovala na juniorskom prvenstvu Vimbldona.

Zahvaljujući svojim sposobnostima trenutno se nalazi na 19. mestu na VTA listi. Tokom svoje karijere osvojila je čak 15 VTA turnira i jedan grend slem, Rolan Garos – otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu. Pored solo performansa na terenu Ana je jednom prilikom imala to zadovoljstvo da igra rame uz rame sa našim najboljim teniserom Novakom Đokovićem.

Od 2016. godine Ana je u braku sa Bastijanom Švajnštajgerom poznatim nemačkim fudbalerom. Takođe Ana je i aktivan član i nacionalni ambasador UNICEF-a za Srbiju.

Pošaljite komentar