Ioan Gruffudd – rođen je 06.10.1973. godine

Na današnji dan rođen je veliki velški glumac Joan Grifid. Glumac zvučnog imema i upečatljive pojave na malom ekranu i filmskom platnu. Izuzetan talenat za glumu pokazao je još kao dete. Sa velikim uspehom završio je Kraljevsku akademiju dramskih umetnosti i s početka svoje karijere igrao u filmovima koji su bili isključivo na velškom jeziku. Pažnju svetske javnosti skreće na sebe izuzetnom pojavom u filmu „Titanik“ u kom igra ulogu petog časnika.

Njegova odmerenost, kada je gluma u pitanju, nenametljivost ali izuzetno snažan utisak koji ostavlja na gledaoca, omogućili su mu da se probije visoko na surovoj lestvici filmske industrije i postane itekako zapažen. Tumačeći nedugo nakon filmskog spektrakla u vidu Titanika ulogu kapetana u TV seriji, postao je sve traženiji širom sveta i filmovi u kojima je igrao nisu više bili vezani samo za velško podneblje. Imali smo to zadovoljstvo da gledamo njegovo umeće u ostarenjima kao što su „Fantastična četvorka“ i „Kralj Artur“. Glumac koji ima toliko toga da podeli sa javnošću, da se njegove nove uloge širom sveta sa nestrapljenjem očekuju.

Iako za njim, naročito zbog seksipila i muževnosti kojima zrači uzdišu žene širom sveta, Joan je u srećnom braku sa glumicom Alisom Evans sa kojom ima dve ćerke.

Pošaljite komentar