Rowan Atinson – rođen je 06.01.1955. godine

Najpoznatiji komičar, scenarista i glumac današnjice Rowan Sebastian Atkinson, danas proslavlja svoj rođendan. Najmlađi od četvorice braće, Atkinson po završetku osnovne i srednje škole, upisuje studije na Univerzitetu U Oksfordu, opredelivši se za smer elektro inženjer. Za vreme svog školovanja dolazio je u kontakt sa brojni glumcima, piscima i režiserima sa kojima će u svojoj bliskoj budućnosti sarađivati. Ovaj legendarni engleski glumac dostigao je svetsku slavu zahvaljujući svojoj ulozi Mr Beana u istoimenoj TV seriji. Gotovo da ne postoji dete i odrasla osoba na planeti koja nije uživala i od srca se smejala vratolomijama i urnebesnim situacijama u koje je upadao luckasti i smušeni Mr Bean.

Najveći humorista savremenog doba bez mnogo truda umeo je da nasmeje mase širom planete, a kraljica Elizabeta Druga mu je 2013. godine dodelila čak i titulu viteza. Nakon uloge Mr Beana, Rouan glumi u seriji Crni Guja, gde takođe pokazuje izvanredan talenat i oduševljava publiku svojim umećem. Dovoljna je zapravo samo njegova pojava da publika razvuče osmeh od uha do uha. Unapred isti znaju da ih očekuje pregršt smešnih situacija sa Rouanom u glavnoj ulozi.

Takođe imali smo to zadovoljstvo da ga gledamo u filmovima kao što su „Četiri venčanja i sahrana“, „Trka pacova“, „Džoni Ingliš“ i „Mr Bean na odmoru“.

Pošaljite komentar