Milena Dravić – rođena je 05.10.1940. godine

Svoj rođendan danas proslavlja velika srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica Milena Dravić. Rođena je na Dorćolu u Beogradu, gde je i provela svoj živoni vek. Ostac joj je bio fudbaler, a majka domaćica. Velika diva u pravom smislu te reči, ostavila je neizbrisiv trag u životima onih koji su imali to zadovoljstvo da je decenijama unazad gledaju kako na filmskom platno, tako i pred malim ekranom i na daskama koje život znače.

Za nju se sa razlogom kaže da je najveće otkriće stare Jugoslavije, pravi dragulj među našim glumicama. Dobitnica je brojnih nagrada za umetnost i delo, poput one u Kanu za najbolju sporednu glumicu i Nagrade „Žanka Stokić“. Iza sebe Milena ima 3 braka, od kojih je poslednji sklopila sa našim velikanom Draganom Nikolićem. Sa njim je vodila i popularni šou pod nazivom „Obraz uz obraz“. Najveći broj uloga koje su joj dodeljivane opisivale su snažne ženske karaktere. Bile su to samohrane majke, žene iz radničke klase koje su se borile za opstanak u muškom društvu. Sa kolegom Ljubišom samardžiće ostrila nam je i svoj talenat kada je u pitanju romantična komedija.

Svestrana ličnost Milena Dravić zadivila nas je ostvarenjima poput „Kozare“, „Ljubavni život Budimra Trajkovića“, „Rad na određeno vreme“ i mnogim drugim.

Pošaljite komentar