Eva Mendes – rođena je 05.03.1974. godine

Popularna američka filmska zvezda Eva Mendes danas proslavlja svoj rođendan. Eva je rođena u Majamiju na Floridi, u kubanskoj porodici. Po razvodu roditelja seli se u LA sa majkom. Upisala je Državni Univerzitet Kalifornije, međutim ubrzo potom napušta školu i posvećuje se filmu. Pored glume, Eva je jedno vreme radila i kao model. Eva ima sestru po imenu Dženet. Dugo vremena je bila u ljubavnoj vezi sa Džordžom Gargurevičem. Njena karijera počinje krajem 90 – tih godina 20. veka.

Prvo se pojavila u video spotovima poznatih imena kao što su Vil Smith, Pet Shop Boys i Aerosmith. Atraktivna glumica, kubanskog porekla, briljirala je u filmovima kao što su „Dan obuke“, „Bilo jednom u Meksiku“, „Prebrzi i prežestoki“, „Izlazne rane“, „Paklene ulice 2“, „Trka s vremenom“, „Ljubavni terapeut“ i „Ghost Rider“. Tokom svoje karijere imala je priliku da glumi pored najvećih imena filmske mašinerije kao što su Stiven Sigal, Denzel Vošington, Vil Smit i Nikolas Kejdž. Pored filma Eva uživa u slušanju muzike, vožnji bicikla, skijanju i planinarenju.

Oduševljena je filomovima kao što su „Isijavanje“ i „Povećanje“. Eva je specifična po tome što se jako dobro snazali u najrazličitijim ulogama, bilo da su u pitanju drame, komedije, horori ili akcije.

Pošaljite komentar