Nejmar – rođen je 05.02. 1992. godine

Famozni brazilski fudbaler i reprezentativac Nejmar da Silva Santos Žunior, danas proslavlja svoj rođendan. Poznat kao jednostavno Nejmar, ovaj izuzetno talentovani mladi igrač u potpunosti je svojom pojavom potisnuo konkurenciju na terenu i zavladao fudbalskom igrom. Trenutno igra u španskom fudbalskom klubu Barselona. Igra na poziciji centrafora, u napadu ili na levom krilu. Sa svega 19 godina Nejmar dobija nagradu za najboljeg južnoameričkog fudbalera 2011. godine. I sledeće godine dobija istu nagradu, potvrdivši još jednom da je najbolji među najboljima.

Iste godine je bio na desetom mestu Fifine liste najboljih na svetu. Uručena mu je i nagrada „Ferenc Puškaš“ za gol godine. Igrač izuzetnih sposobnosti, prepoznatljiv po svojoj brzini, dobrom driblingu, jasnoj percepciji i nepokolebljivosti kada je cilj u pitanju. Desna ili leva noga, za Nejmara to nije ključna odluka, jer pojednako dobro šutira sa obe i postiže golove u 99 % slučajeva. Njegov specifičan stil igre doneo mu je naklonost ljubitelja fudbala širom sveta. Fanovi, mediji i fudbalski stručnjaci ostali su impresionirani mladim brazilcem, koji ne prestaje da briljira na terenu. Nejmara vrlo često upoređuju sa nekadašnjom brazilskom legendom Peleom.

Isti je Nejmara pohvalio rečima da je „odličan igrač“. Momak pred kojim je uspešna karijera, važi za talenat kakav se retko sreće.

Pošaljite komentar