Pravo ime jednog od najboljih i najpoznatijih svetskih fudbalera svih vremena je Kristijano Ronaldo dos Santos Aveiro. Rođen je 1985. godine u Portugalu.

Prvi kontakt sa loptom i fudbalom je imao sa svega 2 godine, a omiljeni tim u detinjstvu bila je Benfika. Njegova strast prema sportu bila je veoma uočljiva, a popularnost u Portugalu raste još u dečačkim danima. Prvi veliki tim za koji je zaigrao bio je Sporting, nakon čega prelazi u Mančester Junajted.

To se dogodilo 2003. godine, i u tom klubu je proveo 6 godina. Ukupan skor je 84 gola za 196 utakmica.

2009. prelazi u Real Madrid, za rekordnih 93,9 miliona evra. 2018. god. prelazi u Juventus, a vrednost četvorogodišnjeg ugovora je sto miliona evra.


Za reprezentaciju Portugala je debitovao sa 18 godina. Najbolji je strelac ove zemlje svih vremena, i postigao je više od 50 golova.

Kada je reč o privatnom životu Kristijana Ronalda, navešćemo da je rođen na ostrvu Madeira. Interesantno je da je ime Ronaldo veoma retko u Portugaliji, a Kristijano ga je dobio po predsedniku SAD Ronaldu Reganu.

2010. dobija prvo dete, koje rađa surogat majka, a trenutno ima četvoro dece. Za Kristijana Ronalda je zanimljivo napomenuti da na telu nema nijednu tetovažu i da je dobrovoljni davalac krvi, svake godine, po nekoliko puta. Pošaljite komentar