Miroslav Raduljica – 05.01.1988. godine

Veliko ime srpske košarke, jedan od najboljih među najboljima Miroslav Raduljica, danas proslavlja svoj rođendan. Rođen u Inđiji, Mirsolav vodi poreklo iz sela Pribeljci u Republici Srpskoj. Svoju košarkašku karijeru Raduljica započinje u FMP Železnik. Debitovao je u datom timu u sezoni 2005/06. Naredne dve sezone igrao je u Borcu iz Čačka. U sezoni 2009/10. proglašen je najboljim igračem Superlige Srbije. Iste godine potpisuje za Efes Pilsen. Nažalost brzo doživljava povredu stopala, zbog koje ostaje na klubu ovog turskog kluba. Dati tim ga šalje na oporavak u berlinsku Albu sa kojom je stigao do finala nemačkog prvenstva. Ovaj izuzetno talentovan igrač, potpuno dominira na terenu i bez mnogo truda vodi košarkašku igru.

U avgustu 2011. godine Raduljica se vraća u Partizan i dostiže svoj maksimum protiv ekipe Heliosa, sa 31. poenom, i impozantnim indeksom korisnosti na terenu. Raduljica je takođe igrao i za grčki Panatinaikos, sa kojim je osvojio nacionalni kup. Vrlo slikovit igrač, oštrog uma, brzih i odmerenih reakcija, čini košarkašku igru zaista zanmljivom za gledanje, kako u publici u dvorani, tako i ispred malih ekrana.

Gotovo da ne postoji prvenstvo bilo evropsko ili svetsko, olimpijada ili univerzijada na kojoj Raduljica nije zabeležio izvanredan broj poena i sa reprezentacijom u kojoj je igrao doneo svojoj zemlji medalju.

Pošaljite komentar