Jay Z – rođen je 04.12. 1969. godine

Šon Kori Karter, popularni američki hip hop muzičar danas proslavlja svoj rođendan. Njegovo scensko ime pod kojim ga muzički svet zna je Jay-Z. Izuzetno talentovan muzičar i veoma uspešan biznismen, zapanjio je javnost svojim performansom na bini ali i van nje. Jay Z se smatra jednim od najuspešnijih hip hopera današnjice. Sa finansijske tačke gledišta ovaj muzički pravac i njegova interpretacija doneli su mu malo bogatstvo i osigurali svetlu budućnost.

Procenjeno je da vredi više od 500 miliona dolara, što doprinosi još više tome da se mladi, ljubitelji hip hopa, ugledaju na njega. Kao solo umetnik ostvario je nerovatan uspeh prodavši više od 30 miliona svojih albuma širom Amerike. Zanimljiv podatak o njemu je da je suvlasnik lanca sportskih barova pod nazivom „The 40/40 Club“, kao i NBA košarkaškog kluba Nju Džerzi netsi. Od 2008. godine u braku je sa svima dobro poznatom atraktivnom pevačicom Bijonse. Takođe Jay Z poseduje i vlastitu modnu marku „Rokaver“, koja je vrlo popularna na američkom kontinentu.

Iako deluje poprilično miran kao osoba, dugo godina je bio u sukobu sa poznatim reperom Nasom, što je izazvalo niz skandala u javnosti. Srećom taj sukob je okončan mirnim putem 2005. godine.

Pošaljite komentar