Angelina Jolie – rođena je 04.06.1974. godine

Fascinantna američka glumica, bivša manekenka i ambasador dobre volje Visokog komesara za izbeglice UN, Angelina Jolie Vojt danas proslavlja svoj rođendan. Andželina je rođena u Los Anđelesu u Kaliforniji. Ćerka je poznatog glumca Džona Vojta. Po razvodu svojih roditelja, Andželina i njen brat su nastavili da žive sa majkom u Njujorku. Džoli je svoju filmsku karijeru započela pojavom uz oca u filmu „Lookin to Get out“ 1982. godine, međutim tek deceniju posle dobija ulogu u niskobudžetnom filmu „Kiborg“ u kom biva zapaženja. Njena prva važnija uloga bila je u filmu „Hakeri“. Kontraverzna i po mišljenju mnogih ekscentrična ličnost, vrlo često je proglašavana jednom od najlepših žena sveta. Svetski mediji prate svaki delić njenog života čak i kad je nema na filmskom platnu.

Godine 1999. dobija Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu uostvarenju „Neprilagođena“. Najšira javnost ju je zapazila po ulozi heroine iz video – igara Lare Kroft u istoimenom spektaklu. Posle ove uloge Džoli postaje jedna od najtraženijih i svakako najplaćenijih glumica u Holivudu. Famozna glumica, dama u pravom smislu te reči dva puta je bila u braku – pri put sa Džonijem Lijem Milerom i drugi put sa Bilijem Bobom Torntonom.

Godine 2005. glumi u komercijalnom ostvarenju „Gospođa i gospodin Smit“ uz Bred Pita sa kojim tada otpočinje romansu koja i dan danas traje. Par je privukao enormnu pažnju medija, a isti imaju troje biološke i troje usvojene dece.

Pošaljite komentar