Charles Bronson – rođen je 03.11.1921. – 30.08.2003. godine

Na današnji dan rođeno je veliko ime američke kinomatografije – Čarls Bronson. Njegovo pravo ime bilo je Čarls Denis Bučinski, a svetskoj javnosti i ljubiteljima filma najpoznatiji je po svojim spektakularnim ulogama „teškog momka“. Rođen u Pensilvaniji u zloglasnoj četvrti Ehrefeldu, koja je poznata po rudnicima uglja, Čarls kao vrlo mlad ostaje bez oca, sa samo 10 godina, nakon čega sa braćom počinje da radi u rudniku uglja suočavajući se sa surovom realnošću zvanom - preživljavanje.

Na njegovom licu, odnosno najviše u pogledu uvek su se videli tragovi teškog života koji je proživeo. Dobro zapamtivši težinu i vrednost svakog zarađenog dolara (jedan po toni iskopanog uglja), kao i činjenicu da je jednom u sestrinoj haljini otišao u školi jer nije imao šta drugo da obuče, Čarls donosi odluku da neće živeti na rubu siromaštva i da će doseći svetsku slavu. Uspeo je u svojoj nameri i podario nam filmove kao štu su „Bilo jednom na Divljem zapadu“, „Sedmorica veličanstvenih“, i „Dvanaestorica žigosanih“.

Na ludi kamen je stao čak tri puta, a bitku sa smrću gubi u 81. godini života. Veliko ime, veliki čovek, veliki glumac. Glumio je rame uz rame sa najpoznatijim svetskim glumcima, oduševiši mnoge svojom pojavom.

Pošaljite komentar