Marlon Brando – rođen je 03.04.1924. – 01.07.2004. godine

Jedan od najistankutijih glumaca savremenog doba, večiti zavodnik i miljenik miliona žena širom sveta, poznati srcolomac, Marlon Brando rođen je na današnji dan. Rođen u Omahi, u SAD, mladi Marlon je imao samo 11 godina kada su mu se roditlej razišli. Njegovim venama tekla je krv holandskog, irskog, nemačkog i engleskog porekla. Brandova majka je jedno vreme radila u lokalnom pozorištu, a njegov otac je bio fotograf. Još kao dete Brando je bio vrlo vešt imitator.

Vrlo rano je stekao i razvio izuzetnu veštinu oponašanja ljudi iz svoje okoline. U školi se nije baš najbolje pokazao. Njegovo burno detinjstvo dovelo je do toga da ponavlja jedan razred i na kaju bude izbačen iz škole. Sa 16. godina upisuje vojnu školu, u koju je nekada išao i njegov otac što se pokazalo kao dobar potez. I istoj se istakao u pozorištu, što nije bio iznenađujuće. Njegovo buntovničko ponašanje nije se moglo držati ni tamo pod kontrolom, te ni ovu školu ne završava do kraja. Marlonova starija sestra je prva pošla stopama glume, a mladi Brando je sledio njen primer, umesto da prihvati posao kopanja kanala po gradu koji mu je otac našao.

Promenio je nekoliko škola glume i tokom svoje glumačke karijere oslanjao se na iskustvo koje je u istima stakao. Uloga Vita Korleonea u ostvarenju „Kum“ donela mu je svetsku slavu.

Pošaljite komentar