Michael Schumacher – rođen je 03.01.1969. godine

Legendarni nemački profesionalni vozač formile 1 i sedmostruki svetski šampion, Mihael Šumaher danas proslavlja svoj rođendan. Pre više od dve i po decenije svoju karijeru započeo je mladić koji je svojom neustrašljivošću u potpunosti osvojio svet brzine i formula 1. Vozeći od 1991. godine za ekipu Džordan, Mihael se brzo istakao ispred konkurencije, ostavljajući iste daleko u svom retrovizoru. U trci za Veliku nagradu Belgije završio je na sedmoj startnoj poziciji.

Nedugo potom prelazi u tim Benetona. Svoju prvu titulu Svetskog prvaka osvaja 1994. godine. Ubrzo ponovo menja tim za koji će voziti. Ovaj put bira Ferari. Iako ovaj tim u to vreme nije bio toliko konkurentan i poznat, Mihael je od njega napravio svetski poznato ime. U istom timu je bio i kada je osvojio 5 narednih titula svetskog šampiona. Zahvaljujući ovom svom izvanrednom uspehu, Šumaher se upisao u istoriju sporta kao jedini vozač sa ovolikim brojem ostvojenih titula šampiona u ovoj prestižnoj kategoriji. Pred kako svoje savremenike tako i buduće generacije Mihael je postavio poprilično težak i kako se do sada čini nedostižan zadatak.

Nažalost Mihael je 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u Alpima, prilikom čega je zadobio teške povrede. Dugo vremena je bio u komi i poslednji podatak dostupan o njemu je taj da je po izlasku iz kome, prebačen na kućno lečenje.

Pošaljite komentar