Monika Seleš – rođena je 02.12.1973. godine


Nekadašnja najbolja svetska tenserka Monika Seleš danas slavi svoj rođendan. Bivša jugoslovenska a nešto kasnije i američka teniserka, poreklom iz Mađarske dugo vremena je nosila titulu najbolje među najboljima. U tenise se zaljubljuje kao vrlo mlada, a počinje ga trenirati sa samo 6 godina. Njen otac bio je ujedno i njen trener, a zahvaljujući njegovom trudu i radu svoj prvi turnir je osvojila sa samo 9 godina.

Ono što je zanimljivo u vezi Monike na datom turniru jeste činjenica da tokom meča, još kao dete nije u potpunosti razumela način bodovanja, pa tokom istog nije imala predstavu da li vodi ili gubi. Tokom svoje profesionalne teniske karijere Monika je osvojila čak 9 Grend Slem turnira. Čitav teniski svet posmatrao je Monikino umeće na terenu tokom devedesetih godina 20. veka i iskreno joj se divio. Nažalost jedno kraće vreme je morala da odsustvuje sa terena, briljirajući do tada, jer joj je jedan gledalac iz publike te kobne 1993. godine naneo povredu nožem. Nakon dve godine vratila se teniskom svetu, ali uprkos velikom trudu nije uspela da povrati uspeh kakav je nekad imala.

Svetski dominantna teniserka tokom 1991-1992. godine, obeležila je zauvek teniski svet svojim fantastičnim podvizima na terenu.

Pošaljite komentar