Donna Karan – rođena je 02.10.1948. godine

Na današnji dan rođena je slavna modna kreatorka Dona Karan. Rođena u Kvinsu, u Nju Jorku, SAD, Dona se svojim izuzetnim talentom kada je dizajn u pitanju bacila pod noge čitav modni svet. Poznata takođe pod alijasom „DK“, Dona važi za neprikosnovenog dizajnera koji kako se čini sa velikom lakoćom predviđa modne trendove i svake sezone javnost izniva oduševljava svojim umećem. Donina ljubav prema odeći, modi, krojenju i umetnošću uopšte potiče iz njene porodice.

Njena majka je jedno vreme radila kao model i kao modna kreatorka, a otac joj je bio krojač, koji je nažalost preminuo kada je Doni bilo samo 3 godine. Odrastajući samo sa majkom i starijom sestrom Gejl, Dona se svakodnevno sve više zaljubljivala u dizajn i videla isti kao svoj životni poziv. Po završetku srednje škola, upisala je koledž – Školu Dizajna, koja je bila njen oslonac za dalji napreda u karijeri. pre nego što će pokrenuti sopstveni brend. Dona je radila za Eni Klajn, vremenom se istakavši svojim talentom u poslu i postavši šef dizajnerskog tima.

Od njene pojave na svetskoj sceni, godinama unazad svedoci smo neverovatnih kombinacija kada je moda u pitanju, koje s jedne strane prkose realnosti a sa druge se savršeno uklapaju u potrebe jedne savremene žene.


Pošaljite komentar