David Beckham – rođen je 02.05.1975. godine

Najslavniji engleski fudbaler Dejvid Robert Džozef Bekam, danas proslavlja svoj rođendan. Njegova stota utakmica u dresu reprezentacije Engleske bila je 2008. godine kada je igrao protiv Francuske. Zahvaljujući svom izuzetnom talentu Dejvid je dva puta bio nominovan za najboljeg fudbalera FIFE. Tokom 2004. godine važio je za najplaćenijeg fudbalera sveta. U periodu od 2003.-2004. godine njegovo ime se moglo pronaći na naslovnim stranama svih važnijih časopisima i bilo je predmet rasprave fudbalskih stručnjaka. Pored toga što važi za fudbalsku legendu, Bekam je od svog imena i pojave stvorio brend i sebe proglasio modnom ikonom današnjice.

Milioni dece širom sveta kopirali su njegove trendove olačenja. Njegova fudbalska karijera počela je kada je potpisao ugovor sa Mančesterom u kom je debitovao 1992. godine. Tada mi je bilo samo 17 godina. Za vreme njegovog boravka u ovom timu isti je čak 6 puta bio pobednik Premijer lige, dva puta pobednik FA kupa i osvajač Lige Šampiona. Napustivši Mančester, Dejvid se pridružuje Real Madridu. U ovom klubu je igrao 4 godine. Nakon toga odlazi u SAD i počinje na mestu kapitena da igra za Los Anđeles galaksi.

Godine 1997. Bekam počinje da izlazi sa Viktorijom Adams, pevačicom Spice Girls benda. Nedugo potom čuveni par se venčao i danas imaju četvoro dece.

Pošaljite komentar