Jon Bon Jovi – rođen je 02.03.1962. godine

Popularni američki muzičar, pevač i tekstopisac John Fransis Bongiovi Junior, poznatiji kao Džon Bon Džovi danas proslavlja svoj rođendan. Izuzetno talentovan kao ličnost, Džon se takođe dokazao i u oblasti komponovanja i glume. Isti je na čelu rok benda koji nosi naziv Bon Džovi. Njegova grupa se dokazala kao mnogo trajnija od većine grupa koje su nastajale 80- tih godina 20. veka. Ime je dobio po svom ocu, Džonu starijem, koji je bio frizer po zanimanju. Džon ima dva brata, Entonija i Metjua. Prva dva razreda srednje škole pohađa u „Sent Džozefu“, a potom se prebacuje u drugu školi u Nju Džerziju.

Sa samo 17 godina Džon počinje da radi kao čistač u muzičkom studiju svog rođaka. Godine 1980. Džon dobija svoju prvu priliku da se istakne svojim glasovnim sposobnostima. Njegov rođak je predložio muzičaru Meku da Džon otpeva pesmu „R2 D2 We Wish You A Merry Christmas“. Ova pesma postaje njegov zvanični prvi snimak. Tri godine kasnije dobio je svoj prvi ugovor za ploču. Godine 1989. Džon stupa u brak sa Doroti, sa kojim ima četvoro dece.

Njegovi hitovi dostigli su svetsku slavu i postali inspiracija mnogima. Među njegovim najpoznatijim pesmama nalazi se „Its my life“.

Pošaljite komentar