Shakira – rođena je 02.02.1977. godine

Velika muzička zvezda, Shakira Isabel Mebarak Ripoll poznatija samo kao Šakira, danas proslavlja svoj rođendan. Atraktivna pop pevačica i kantautorka kolumbijskog porekla svojim nesvakidašnjim stilom i senzualnom pojavom potpuno je promenila izgled muzičke scene 90 – tih godina 20. veka. Njena majka je poreklom iz Kolumbije a otac joj je amerikanac libanskog porekla.  Famozna i inspirativna Šakira ima šestoro braće i sestara. Još kao dete, sa svega 7 godina počela je da piše pesme i komponuje muziku. Zbog svog „previše dubokog“ glasa biva odbijena za pevanje u školskom horu.

Njena specifična boja glasa je upravo ono što joj je i donelo svetsku slavu. Šakira nije dozvolila da je pokolebaju negativni komentari koje je dobijala na račun svog pevanja. Njeno poznanstvo sa Monikom Aris bio je presudno za njenu karijeru. Ista je bila oduševljena Šakirinim pevanjem i na njeno insistiranje Šakira je učestvovala u audicijama koje su joj obezbedile potpisivanje ugovora za Sony Kolumbiju. Sa 15 godina snimila je svoj prvi album, koji nije baš najslavnije prošao. Nakon drugog albuma, koji je bolje prošao, Šakira pravi pauzu kako bi završila srednju školu. Nije dugo trebalo ovoj mladoj devojci da postane mega zvezda.

Svaki njen sledeći album bio je bolji od prethodnog. Vrlo talentovana, Šakira peva na španskom i portugalskom, ali i na engleskom jeziku. 

Pošaljite komentar