Pablo Escobar – rođen je 01.12.1949. – 02.12.1993. godine

Najčuveniji kolumbijski narkobos i krijumčar Pablo Eskobar rođen je na današnji dan. Savremena istorija pamti ga kao najbogatijeg i najmoćnijeg kriminalca koji je hodao zemaljskom kuglom. Njegova imovina prelazila je te 1989. godine 25 milijardi dolara, što ga je dovelo na sedmo mesto Forbsove liste najbogatijih na svetu. Data godina bila je ujedno i vrhunac njegove moći. Rođen je u malenom gradiću u Kolumbiji, u mnogočlanoj porodici kao treće po redu od sedmoro dece. Kada mu je bilo samo 7 godina, gerila je upala u njihovo selo i zapalila im kuću do temelja.

Nakon ovog nemilog događaja roditelji ga sa starijim bratom šalju kod bake u veći grad. Privučen misterijama kriminala Pablo je vrlo brzo započeo sopstvenu kriminalnu karijeru. Njegov pri „posao“ bila je kupovina, sređivanje i prepordavanje starih nadgrobnih spomenika. Posle toga usledio je šverc cigaretama i kućnom tehnikom, međutim to nije dugo trajalo, jer je policija dobila dojavu o njegovoj pošiljci i presrela je. Pablo je međutim izbegao hapšenje i nastavio sa kriminalnim radnjama. U to vreme je još uvek bio student, ali je morao da napusti fakultet jer nije imao novca da ga plaća.

Godine 1976. ulazi u posao sa kokainom, otvarajući svoje laboratorije širom zemlje, gradeći malo po malo svoju kriminalnu imperiju.

Pošaljite komentar